header-home apothekers verzekeraars

Nieuwe aanbesteding apotheken voor onverzekerbare vreemdelingen

op .

Op 31 december 2018 verlopen alle contracten die apotheken met het CAK hebben voor de regeling onverzekerbare vreemdelingen. Het gaat bij deze contracten om medische zorg aan vreemdelingen zonder verblijfsvergunning. Voor de nieuwe contracten wordt een aanbesteding uitgeschreven. Vanaf vrijdag 5 oktober 2018 kan iedere apotheek in Nederland hierop inschrijven.

Eén apotheek per gemeente
Binnen elke gemeente krijgt één apotheek een overeenkomst aangeboden; in enkele grote gemeenten gaat het om meerdere apotheken. Met deze overeenkomst kunnen apotheken de kosten die ze maken voor een vreemdeling zonder verblijfsvergunning, declareren bij het CAK. Declaraties lopen via CHA.

Hoe inschrijven?
Inschrijven op de aanbesteding kan vanaf vrijdag 5 oktober 2018 via het aanbestedingsplatform van Negometrix. Registreer uw apotheek eerst via de registratiepagina. Daarna vindt u de aanbesteding door te zoeken op ‘aanbesteding apotheekdiensten voor onverzekerbare vreemdelingen’. Inschrijven kan tot en met vrijdag 2 november 2018. In de loop van december krijgen apotheken te horen of het CAK ze een overeenkomst aanbiedt. De nieuwe overeenkomsten gaan in op 1 januari 2019.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de regeling onverzekerbare vreemdelingen? Kijk dan op de website van het CAK.

Button nieuws