header-apothekers Apothekers

Nieuw in CHA-Online: raadpleegaccount 

op .

Aanstaande dinsdag is er een weer een release van CHA-Online. Naast enkele technische aanpassingen, is het vanaf dan ook mogelijk om een nieuwe rol toe te kennen binnen de beheerapplicatie van CHA-Online. Het gaat in dit geval om een rol om gegevens in CHA-Online te raadplegen; er kunnen verder geen acties worden uitgevoerd.

Er zijn vanaf dinsdag vijf verschillende gebruikersrollen te kiezen voor persoonlijke accounts:

  • Financieel: met deze rol ziet iemand geen persoonsgegevens en kunnen er geen herdeclaraties worden ingediend.
  • Raadpleger: met deze rol kan iemand alle gegevens inzien, maar geen acties uitvoeren.
  • Medewerker: met deze rol ziet iemand alle gegevens, maar kunnen er geen grote herdeclaraties (bulk-acties) worden uitgevoerd.
  • Teamleider: met deze rol heeft iemand alle rechten
  • Beheerder: met deze rol kan iemand in het beheeraccount van CHA-Online gebruikersaccounts aanmaken, muteren of verwijderen.

U kunt meer lezen over het gebruik van persoonlijke accounts op onze website.

Instellen beheeraccount
Om persoonlijke accounts aan te kunnen maken, wijzigen of (de)activeren, moet er éénmalig een beheeraccount ingesteld worden. Heeft u nog geen actief beheeraccount, neem dan contact op met de Servicedesk om het account in te stellen. Dit kan tijdens kantoortijden op telefoonnummer 070 – 411 22 20 of stuur ons een e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om door te geven wanneer wij u kunnen bellen.

Voor een instructie om gebruikersaccount aan te maken, te wijzigen of te (de)activeren, klikt u hier.

Maakt u nog geen gebruik van CHA-Online en wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met de afdeling Servicedesk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 070 – 411 22 20.

Rapportages op CHA-Online

op .

CHA maakt iedere maand verschillende overzichten (rapportages en retourinformatie) waarmee u de verwerking van uw declaraties kunt volgen. Een aantal van deze overzichten bevat privacygevoelige informatie zoals BSN en geboortedatum. In verband met de aangescherpte privacywetgeving worden deze overzichten (het Verwerkingsverslag en de AP305) met ingang van deze maand niet meer gemaild, maar op CHA-Online geplaatst. U ontvangt een melding per e-mail dat het overzicht klaarstaat op CHA-Online. Door de beveiligde omgeving van CHA-Online kunnen wij garanderen dat privacygevoelige gegevens veilig beschikbaar worden gesteld. Daarnaast heeft u op CHA-Online een beveiligd archief van alle retourinformatie die in het afgelopen jaar aan u is gestuurd. Alle rapporten zijn op CHA-Online terug te vinden in het menu CHA-info bij de optie Rapportages.

Maandagavond 15 april: nieuwe release CHA-Online

op .

Op maandagavond 15 april is er weer een nieuwe release van CHA-Online. Hierin wordt het mogelijk om acties (factuur, patiënt of declaratie) te parkeren. Het kan voorkomen dat u nog zaken moet uitzoeken of dat er tijd overheen gaat voordat u acties op CHA-Online in behandeling kunt nemen. Het is in deze gevallen handig om de acties even te verplaatsen, zodat u ze op een later moment kunt uitvoeren.

Acties parkeren
U kunt een actie parkeren door de regel aan te vinken en onderaan het scherm te kiezen voor de optie ‘Parkeren’. U kunt de acties parkeren onder verschillende (zelf aan te maken) labels. U krijgt – voordat de actie definitief wordt geparkeerd – de melding dat de gekoppelde declaraties (het andere deel van het declaratiesetje) ook zullen worden geparkeerd.

Geparkeerde acties bekijken
De geparkeerde acties zijn te bekijken (en eventueel te de-parkeren of op te schonen) via het veld ‘Geparkeerde’. Let er hierbij op dat de periode standaard staat ingesteld vanaf de 1e dag van de afgelopen declaratiemaand (zoals ook geldt voor de openstaande acties). Om een langere periode te bekijken, kunt u dit aanpassen in het datumveld ‘Gemeld tussen’. U kunt ervoor kiezen geparkeerde acties met specifieke parkeerlabels te bekijken. Geef dit aan in het veld ‘Filter op parkeerlabel’.

Labels aanmaken en beheren
De parkeerlabels kunnen worden aangemaakt via de Parkeren-knop, maar ook via de instellingen-knop bovenaan de pagina. Hierbij kiest u voor ‘Beheer parkeerlabels’ en kunt u labels aanmaken, aanpassen of verwijderen.

Acties de-parkeren
Ga bij de acties naar het veld ‘Geparkeerde’ en pas eventueel de meldingsdatum aan. Vervolgens kunt u regels selecteren die u wilt terugzetten naar de acties of direct wilt opschonen.

Naast het parkeren van acties, is het vanaf deze release ook mogelijk om te filteren op wmg-tariefcode of artikelnummer.

Heeft u nog vragen over CHA-Online? Neem dan contact met ons op!

Meer artikelen...

Button nieuws