header-apothekers Apothekers

Let op invullen medische of logistieke noodzaak bij niet preferente middelen

op .

Verschillende verzekeraars vragen om, als u een niet preferent middel heeft geleverd, in te vullen of u dat middel heeft geleverd uit medische of logistieke noodzaak. Als u deze toelichting niet, of niet juist, invult dan wordt uw declaratie afgewezen. U kunt deze toelichting invullen in het veld Toelichting declaratiepost middel:

  • Als u een niet preferent middel heeft geleverd vanuit logistieke noodzaak, dan vult u 02 in.
  • Als u een niet preferent middel heeft geleverd vanuit medische noodzaak, dan vult u 03 in.
  • Als u een niet preferent zelfzorg middel heeft geleverd vanuit logistieke noodzaak, dan vult u 11 in.
  • Als u een niet preferent zelfzorg middel heeft geleverd vanuit medische noodzaak, dan vult u 12 in.

Om afgekeurde declaraties te voorkomen adviseren wij u om deze toelichting bij alle niet preferente leveringen in te vullen.

U ontvangt uw Verwerkingsverslag voortaan op vrijdag

op .

Verschillende klanten hebben gevraagd of wij de AP305-bestanden en Verwerkingsverslagen op dezelfde dag kunnen versturen. Zo krijgt u alle retourinformatie op dezelfde dag en kunt u die ook in een keer verwerken.

Vandaar dat wij onze verwerking hebben aangepast zodat uw Verwerkingsverslag voortaan ook op vrijdag ontvangt. In dit verslag bundelen wij dan alle afkeuringen en prijscorrecties die in de afgelopen week zijn verwerkt. Zo heeft u een handig en compleet overzicht met alle retourinformatie.

Via CHA-Online kunt u zelf kiezen of u dit rapport direct per e-mail wil ontvangen of downloadt vanuit CHA-Online.

CHA-Zine special: prijscorrecties

op .

Ongeveer de helft van de retourinformatie van verzekeraars bestaat uit prijscorrecties. Prijscorrecties kosten u veel tijd en het is vaak lastig om te controleren wat u kunt doen om de correcties te verminderen. Vandaar dat wij onze CHA-Zine van afgelopen weekhelemaal hebben gewijd aan de prijscorrecties.

Wilt u ook op de hoogte blijven van handige tips en al het nieuws om het declareren makkelijker te maken, dan kunt u zich hier inschrijven voor de CHA-Zine.

Button nieuws