• header-verzekeraars
  • header-apothekers

Vertrouwelijke informatie goed beveiligd op CHA-Online

De beveiliging van vertrouwelijke informatie wordt steeds belangrijker. Vandaar dat we bij CHA-Online hebben gekozen voor verschillende manieren om uw informatie te beschermen.

Allereerst staat CHA-Online op een beveiligd netwerk dat is afgeschermd van het reguliere internet. U kunt alleen bij CHA-Online als u ook aangesloten bent op dit netwerk. Daarnaast is het inloggen beveiligd met een tweestaps-controle. Aanvullend op uw wachtwoord heeft u altijd een persoonlijke code nodig. Dit kan een UZI-pas zijn, maar ook een unieke pincode die u per e-mail van CHA krijgt. Tot slot kunt u via de beheer-modulezelf bepalen welke collega’s toegang krijgen tot CHA-Online en welke gegevens zij mogen zien.

CHA-Online is een vast onderdeel van het Basis-,Gemak- enZeker-traject. Daarbij maakt het niet uit hoeveel gebruikers u toegang geeft. U kunt dus alle collega’s die betrokken zijn bij de administratie van uw apotheek toegang geven tot CHA-Online. Daardoor is het niet meer nodig om deze informatie via e-mail met elkaar te delen. Wilt u meer weten over CHA-Online, neemt u dan contact op met onze Servicedesk via telefoonnummer 070 – 411 22 20 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Opvraag prijsafspraken 2022

Als u gebruik maakt van het Zeker-traject of de inspoelbestanden van CHA, dan helpen wij bij het declareren van de juiste vergoedingen.

Bij onze inspoelbestanden doen we dat door maandelijks de juiste prijzen in uw systeem in te regelen. Wij kiezen daarbij voor een maandelijkse update zodat wij ook rekening kunnen houden met nieuwe artikelen, niet leverbare middelen en wijzigingen in het beleid van verzekeraars.

In het Zeker-Traject krijgt u ook deze inspoelbestanden maar doen we ook nog een prijscontrole op alle declaraties die u bij CHA aanlevert. Deze controle is als achterwacht voor als de inspoelbestanden niet volledig of tijdig zijn verwerkt of als er prijsafspraken zijn die het AIS niet kan toepassen.

Om ook in 2022 de juiste vergoedingen te kunnen berekenen, starten wij vanaf november met het opvragen van de prijsafspraken. Begin november sturen wij weer een overzichtelijk invulformulier naar de apotheken die gebruik maken van deze diensten zodat u de afspraken snel en gemakkelijk door kan geven. Heeft u voor die tijd vragen? Neemt u dan contact op met onze Servicedesk via telefoonnummer 070 – 411 22 20 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

NZa: maak meer zorginhoudelijke afspraken

Afgelopen week heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de monitor zorgverzekeringen 2021 gepubliceerd. In de monitor concludeert de NZa dat zorgverzekeraars zich nog te veel richten op jonge en gezonde verzekerden. Dit komt onder andere naar voren door een te grote focus op een lage verzekeringspremie.

De NZa roept verzekeraars op om bij de zorginkoop juist meer aandacht te besteden aan zorginhoudelijke afspraken. Zo kan het zorgaanbod beter aansluiten op de zorgvraag van (chronische) patiënten. Voorbeelden van zorginhoudelijke afspraken zijn het vergoeden van specifieke zorgprogramma’s, of een vaste vergoeding per verzekerde. Anderzijds kan een meer selectieve inkoop ook betekenen dat niet alle zorgaanbieders meer een contract krijgen.

Zorgverzekeraars DSW en Zorg en Zekerheid hebben vandaag gereageerd op de monitor en hebben hun bedenkingen bij de adviezen van de NZa. De volledige monitor zorgverzekeringen 2021 kunt u hier terugvinden.

Button nieuws