• header-verzekeraars
  • header-apothekers

Wie zijn we?

 In 1992 startte de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) het project ORCA. Dit project werd opgericht om apothekers te ontlasten bij hun administratie. ORCA fuseerde vervolgens met Declanet dat opgericht is door zorgverzekeraars, waarmee het eerste onafhankelijke declaratiecentrum voor apotheken en zorgverzekeraars een feit was. Dit centrum heet per 1 januari 1998 Clearing House Apothekers (CHA).

CHA heeft zich vanaf de eerste dag ontwikkeld tot de landelijke expert op het gebied van farmaciedeclaraties. Iedere maand ontvangen en verwerken wij meer dan 75% van alle farmaciedeclaraties in Nederland. Daarmee hebben we een unieke positie als de betrouwbare expert op het gebied van farmaciedeclaraties. 

CHA zet alle vergaarde kennis in om, naast de declaratieverwerking, meer diensten aan te bieden om de administratieve last in de farmacie te verlichten. Daarmee kunnen onze klanten bij hun hele administratie rekenen op deskundig, onafhankelijk en betrouwbaar advies.

Button nieuws