header-home apothekers verzekeraars

Dagtarief-Dienst: meldingen op CHA-Online

op .

Voor veel hulpmiddelen krijgt u niet meer betaald voor het artikel dat u levert, maar ontvangt u een dagtarief. Dit is een vaste vergoeding per dag dat een patient gebruik maakt van het geleverde materiaal. De hoogte van deze vergoeding wordt bepaald door het profiel van de patient.

CHA kan u helpen om deze dagtarieven correct te declareren. U registreert de patienten en profielen in CHA-Online en stuurt daarna een declaratie voor het geleverde middel aan CHA. Wij zetten die declaratie voor u om naar een declaratie met het juiste profiel en aantal dagen. Bij het omzetten van deze declaraties voeren we gelijk twee controles uit: hebt voor alle patienten die een levering hebben gehad ook een profiel geregistreerd; en heeft u voor alle geregistreerde patienten ook een levering gedeclareerd. Het resultaat van deze controles wordt bij de Patientacties op CHA-Online gemeld. Hier kunt direct een profiel registreren of beeindigen en akkoord geven voor de declaratie die CHA instuurt.

CHA laat deze meldingen maximaal 1 jaar staan. Dat betekent dat we begin januari de meldingen uit 2018 weghalen. Als u nog openstaande meldingen uit 2018 heeft, adviseren wij u om die nog voor de jaarwisseling te verwerken.

Button nieuws