header-home apothekers verzekeraars

Opstellen Declaraties: de makkelijkste manier om correct te declareren

op .

Als uw declaraties aansluiten op de prijsafspraken die u met verzekeraars hebt gemaakt, bespaart u veel tijd in uw administratie. U krijgt immers minder prijscorrecties terug, hoeft niet te controleren of u niet te weinig betaald krijgt en u hoeft minder correcties in uw boekhouding door te voeren.

Maar het inregelen van al die prijsafspraken kost u ook veel tijd. Vandaar dat CHA de dienst Opstellen Declaraties aanbiedt. U heeft dan wel de voordelen van correcte declaraties, zonder de kosten om uw systeem goed in te regelen. Opstellen Declaraties werkt zo:

  • U stuurt een keer per jaar uw prijsafspraken met verzekeraars aan CHA door. Dit mag gewoon een kopie zijn van het (relevante onderdeel van het) contract – u hoeft zelf niets uit te zoeken.
  • CHA vertaalt deze prijsafspraken naar de juiste bedragen voor alle middelen die u levert, uw WMG- en uw prestatietarieven.
  • CHA zet deze bedragen iedere maand automatisch in uw AIS. Zo weet u bij het afleveren al welk bedrag vergoed wordt.
  • U stuurt net als altijd al uw declaraties naar CHA. Omdat CHA de juiste bedragen in uw AIS heeft gezet, declareert u de juiste bedragen.
  • CHA voert nog een extra controle uit om er zeker van te zijn of de declaraties echt kloppen. Hierbij wordt o.a. rekening gehouden met niet leverbare middelen en de IDEA-vergoeding.
  • CHA controleert de retourinformatie die verzekeraars na hun controles terugsturen. Als er nog prijscorrecties worden uitgevoerd, zoekt CHA uit hoe dit kan en of dit terecht is.
  • Uiteraard is het hele traject te volgen via CHA-Online zodat u altijd kunt zien wat er met uw declaraties gebeurt.

Wilt u volgend jaar ook correcte declaraties zonder tijd kwijt te zijn aan het inregelen van uw systeem, neemt u dan contact op met onze Servicedesk via telefoonnummer 070 – 411 22 20 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Button nieuws