header-home apothekers verzekeraars

Toelichting bij declaratie van niet-preferent middel

op .

In uw declaraties is een aparte rubriek waarin u een toelichting kan geven op het gedeclareerde middel. Dit veld wordt toelichting declaratiepost middel genoemd. Als u een niet-preferent middel, of een zelfzorg middel voor chronisch gebruik hebt geleverd, is het belangrijk om dit veld correct in te vullen. Er zijn vijf toelichtingen die regelmatig terug kunnen komen in uw declaraties:

  1. U hebt een zelfzorg middel voor chronisch gebruik geleverd. U hebt het preferente middel geleverd, of een middel wat buiten het preferentiebeleid van de verzekeraar valt. Op het recept staat de code "CG". U kiest voor toelichting 1.
  2. U hebt een niet-preferent geneesmiddel geleverd. U hebt het niet-preferente artikel geleverd omdat het preferente artikel niet leverbaar was op de afleverdatum. U kiest voor toelichting 2.
  3. U hebt een niet-preferent geneesmiddel geleverd. U hebt het niet-preferente middel geleverd in verband met medische noodzaak. Op het recept staat de code "MN". U kiest voor toelichting 3.
  4. U hebt een niet-preferent zelfzorg middel voor chronisch gebruik geleverd. U hebt de niet-preferente variant geleverd omdat het preferente artikel niet leverbaar was op de afleverdatum. Op het recept staat de code "CG". U kiest voor toelichting 11.
  5. U hebt een niet-preferent zelfzorg middel voor chronisch gebruik geleverd. U hebt de niet-preferente variant geleverd in verband met medische noodzaak. Op het recept staan de codes "CG" en "MN". U kiest voor toelichting 12.

Onder andere Zorg en Zekerheid (UZOVI 7085) keurt uw declaraties af als u deze toelichting niet volledig juist invult. Als u declaraties op dit punt zijn afgekeurd, kunt u ze bij de Declaratie-acties op CHA-Online eenvoudig aanpassen en opnieuw insturen.

Button nieuws