header-home apothekers verzekeraars

Nieuwe versie CHA-Online

op .

Aanstaande donderdagavond wordt er een nieuwe versie van CHA-Online opgeleverd. In deze versie hebben we verschillende verbeteringen doorgevoerd. Hieronder lichten wij die graag kort toe.

Zichtbaar of u rapport al hebt gedownload
CHA-Online bevat onder andere een archief van alle retourinformatie die u van CHA hebt ontvangen. Hierdoor hebt u altijd een overzicht van de betalingen, afkeuringen en prijscorrecties die verzekeraars hebben gemeld. Vanaf deze update verschijnt naast de bestandsnaam een vinkje als u het bestand al eerder hebt gedownload. Op deze manier ziet u direct welke bestanden al zijn verwerkt en welke bestanden nieuw zijn.

Retourinformatie op CHA-Online of per e-mail
Bij de invoering van de AVG is CHA gestopt met het e-mailen van retourinformatie. In plaats daarvan werden de bestanden op CHA-Online geplaatst en verstuurden wij een aankondiging per mail. Vanaf volgende week kunt u via CHA-Online aangeven of u de Verwerkingsverslagen, ADA-mutaties en AP305-bestanden zelf downloadt van CHA-Online of per mail wilt ontvangen. Hiervoor logt u in op CHA-Online en klikt u op het tandwiel linksboven. Daar kiest u voor de optie Beheer rapporten zodat u in een scherm komt waarin u uw voorkeuren kunt doorgeven. Als u kiest voor de optie om de bestanden per e-mail te ontvangen, ontvangt u een e-mail met een beveiligd ZIP-bestand en een aparte mail met een wachtwoord om dit bestand te openen.

Landcodes aanpassen
Bij declaraties voor onverzekerbare vreemdelingen (CAK, UZOVI 9989), dient u de landcode van het land van herkomst in te vullen op de eerste twee posities van het verzekerdennummer. Als hier geen geldige landcode is ingevuld, wordt de declaratie afgewezen. Vanaf volgende week wordt het mogelijk om deze afkeuringen ook via CHA-Online aan te passen en opnieuw in te sturen. U gaat hiervoor naar de patiënt-acties. Daar staat de melding Code land verzekerde ontbreekt of is onjuist. Als u deze melding opent, kunt u bij het verzekerdennummer een landcode invullen en de herdeclaratie insturen.

Inzicht in wachtrij bij het aanleveren van bestanden
De eerste dagen van de maand sturen bijna alle apotheken tegelijkertijd hun declaraties naar CHA. Hierdoor kan er een wachtrij ontstaan voordat wij een factuur in behandeling kunnen nemen. Met de versie die volgende week wordt opgeleverd, krijgt u na het uploaden van uw declaraties te zien hoeveel bestanden er in de wacht staan en daarbij ook een indicatie hoe lang het duurt voor wij kunnen bevestigen dat een declaratiebestand technisch in orde is en verwerkt wordt.

Button nieuws