header-home apothekers verzekeraars

Nieuw: reviewmeldingen Dagtarief-Dienst op CHA-Online laten vervallen

op .

Met ingang van donderdag 10 augustus is het mogelijk om reviewmeldingen binnen de Dagtarief-Dienst te laten vervallen in CHA-Online. Wij vertellen u hier onderaan deze mail meer over. Omdat we merken dat er soms onduidelijkheid bestaat over het werken met de Dagtarief-Dienst meldingen, zetten wij dit hieronder nog kort uiteen.

Waarom reviewmeldingen?
Binnen de Dagtarief-Dienst maken wij zo veel mogelijk declaraties automatisch voor u aan op basis van het profiel dat u hebt geregistreerd. In een aantal gevallen vragen wij u om deze declaraties te controleren voor wij ze insturen. In die gevallen maken wij een melding aan die u via CHA-Online kunt verwerken. U gaat hiervoor naar Patiëntacties op de homepage. U kunt de volgende meldingen tegenkomen:

Geen patiënt registratie / Geen profiel voor patiënt vastgelegd
CHA maakt declaraties aan voor de patiënten die u bij ons hebt geregistreerd. Bij deze registratie vragen wij u onder andere om het juiste profiel voor die patiënt vast te leggen. Wij geven de bovengenoemde waarschuwing als u middelen hebt geleverd aan patiënten waarvoor (op de  afleverdatum) nog geen profiel bij CHA is geregistreerd.
Oplossing: Bij de Patiëntacties kunt u direct het juiste profiel kiezen. Zodra u op de knop Declaratie indienen klikt, registreren wij de patiënt en zetten wij een correcte dagtariefdeclaratie klaar.

Let op meer dan 30 (of 60 of 90) dagen geen aflevering
In de contracten met de verzekeraars staan afspraken voor welke periode u maximaal incontinentiemateriaal mag leveren per verstrekking. Afhankelijk van de verzekeraar en het patiëntprofiel is dit voor één, twee of drie maanden. Vóór het verstrijken van deze termijn waarschuwen wij u dat er al enige tijd geen levering is gedeclareerd en vragen wij u om te bevestigen dat u nog een declaratie wilt indienen.
Oplossing: Als de patiënt nog gebruik maakt van het materiaal dat u hebt geleverd, dan kunt u deze waarschuwing verwerken door die levering ook te declareren. U hoeft dan alleen links onder op de knop Declaratie indienen te klikken. CHA zal dan een dagtariefdeclaratie voor de gehele periode aanmaken en indienen.
Als u geen materiaal meer levert, kunt u bij deze waarschuwing een einddatum invullen en daarna de declaratie insturen. Deze einddatum is de laatste dag van de periode die u wilt declareren.

Nieuw in CHA-Online: regels laten vervallen
Met ingang van deze week is het mogelijk om Dagtarief-Dienst regels te laten vervallen in CHA-Online. Wanneer u geen dagtarief-declaratie voor de betreffende regel wilt laten aanmaken, dan kunt u op deze manier uw actielijst leeg maken. Hiervoor klikt u op de betreffende regel en gaat u linksonder naar Vervallen. Vervolgens wordt nogmaals gevraagd of u dit wilt bevestigen. Het is ook mogelijk om meerdere regels tegelijkertijd te laten vervallen. Vink hiervoor de vakjes van de betreffende regels aan en klik op Vervallen.
Let op: wanneer u eenmaal hebt gekozen om de regel te laten vervallen, dan kan dit niet meer teruggedraaid worden.

Vragen?
Mocht u vragen hebben over de benodigde actie op de meldingen, dan kunt u contact opnemen met onze medewerkers van de Servicedesk. Zij zijn op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur bereikbaar via telefoonnummer 070 - 411 22 20 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Button nieuws