header-home apothekers verzekeraars

Dagtarief-meldingen op CHA-Online

op .

Met onze dagtarief-dienst maken wij profiel-declaraties aan voor de patiënten aan wie u incontinentiemateriaal of teststrips hebt geleverd. Na de eerste registratie proberen wij dit zo veel mogelijk geautomatiseerd te laten verlopen om de extra administratie voor u te beperken. Toch zijn er twee situaties waarbij uw actie vereist is. In die gevallen geven wij een van onderstaande waarschuwingen.

Geen patiëntregistratie / geen profiel vastgelegd
CHA maakt declaraties aan voor de patiënten die u bij ons hebt geregistreerd. Bij deze registratie vragen wij u onder andere om het juiste profiel voor die patiënt vast te leggen. Wij geven de bovengenoemde waarschuwing als u middelen declareert waarvoor de verzekeraar een dagtarief of stukprijs vergoedt, voordat de patiëntregistratie in CHA-Online is afgerond. De oplossing is om deze patiënt met een profiel te registreren vanaf de dag dat u voor het eerst materiaal hebt geleverd.

Let op meer dan 30 (of 60 of 90) dagen geen levering
In de contracten met de verzekeraars staan afspraken voor welke periode u maximaal incontinentiemateriaal mag leveren per verstrekking. Afhankelijk van de verzekeraar en het patiëntprofiel is dit voor een, twee of drie maanden. Voor het verstrijken van deze termijn waarschuwen wij u dat er al enige tijd geen levering is gedeclareerd.
Als u nog wel materiaal hebt geleverd, kunt u deze waarschuwing verwerken door die levering ook te declareren. CHA zal de melding dan automatisch weghalen.
Als u geen materiaal meer levert, kunt u bij deze waarschuwing een einddatum invullen. Deze einddatum is de laatste dag van de periode die u wilt declareren.

U vindt de dagtarief-meldingen op CHA-Online bij de patiëntacties. Hebt u vragen over CHA-Online of het indienen van dagtarief-declaraties? Neemt u dan contact op met onze Servicedesk via telefoonnummer 070 - 411 22 20 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Button nieuws