header-home apothekers verzekeraars

Correct gebruik AGB-codes

op .

Een belangrijke bron van afkeuringen is het gebruik van AGB-codes op verschillende plekken in uw declaraties. De AGB-code komt op drie plekken in uw declaratie terug: om aan te geven wie de declarant is; om aan te geven wie de voorschrijver is; en om aan te geven wie de behandelaar/uitvoerder is.

Declarant
Iedere factuur is afkomstig van een 'declarant'. Deze declarant wordt voor apotheken gekenmerkt door twee AGB-codes: die van de praktijk en een persoonlijke AGB-code. Om afkeuringen te voorkomen, dient u altijd een combinatie te gebruiken die bij VEKTIS is geregistreerd. Als er meerdere apothekers bij een praktijk zijn geregistreerd, adviseren wij de code van de eigenaar te gebruiken. Als een van deze codes niet juist is ingevuld, wordt de hele factuur afgewezen.

Behandelaar/uitvoerder
De tweede plek waar de AGB-codes terugkomen, is om per declaratieregel aan te geven wie de behandelaar/uitvoerder is en vanuit welke praktijk het recept is geleverd. Over het algemeen is dit de beherend apotheker van de praktijk. Vaak worden hier dus dezelfde codes ingevuld als bij de declarant. Indien er meerdere apothekers in een praktijk werken, kan hier een andere uitvoerder worden ingevuld. Ook hier is het weer van belang dat de combinatie van behandelaar/uitvoerder en praktijk op de leverdatum is geregistreerd bij VEKTIS. Een onjuiste AGB-code hier leidt tot afkeuring van die declaratie.

Voorschrijver
De derde plek waar AGB-codes worden gebruikt, is om aan te geven welke arts het middel heeft voorgeschreven. Hiervoor gelden meer voorwaarden dan in dit bericht passen. In deze handleiding hebben wij de meest voorkomende situaties omschreven. Hebt u een vraag over een situatie die niet beschreven is, neemt u dan contact op met onze Servicedesk.

Wordt er na deze uitleg onverhoopt toch nog een declaratie afgekeurd? Belt u dan gerust met onze Servicedesk, zij helpen u graag verder. Onze Servicedesk is bereikbaar via telefoonnummer 070 - 411 22 20 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Button nieuws