header-home apothekers verzekeraars

Wijziging in vergoeding teststrips Achmea

op .

Achmea wijzigt de manier waarop u teststrips voor diabetespatiënten dient te declareren.


P
atiëntprofielen in plaats van afgeleverde middelen

Alle teststrips die zijn geleverd vanaf 1 maart 2015 worden vergoed op basis van een patiëntprofiel. Dit betekent dat u niet meer het geleverde materiaal kunt declareren, maar een declaratie dient te maken op basis van het profiel waarin uw patiënt is ingedeeld. Aan ieder patiëntprofiel is een aparte stuksprijs gekoppeld zodat u een vergoeding krijgt op basis van de begeleiding die u de patiënt geeft.


Werkwijze

Er worden drie profielen onderscheiden, waarvan u de criteria per profiel terug kunt vinden in uw contract met Achmea (module diabetes). Op basis van deze criteria bepaalt u in welke categorie een patiënt past en levert u het best passende materiaal. Vervolgens declareert u niet op basis van het ZI-nummer van het geleverde artikel, maar dient u een declaratie in met de lokale code van het desbetreffende profiel. Deze lokale codes vindt u in onderstaande tabel. Voor deze declaraties is er geen WMG van toepassing, geen machtiging nodig en is het lage btw-tarief van toepassing.

Omschrijving patiëntprofiel  

Lokale code   Stuksprijs  
Diabetes teststrip categorie 1   99010313 € 0,23
Diabetes teststrip categorie 2 99010314 € 0,24
Diabetes teststrip categorie 3 99010315 € 0,24


In vergelijking met de incontinentiematerialen betreft dit geen dagtarief; u kunt iedere levering apart declareren met het aantal stuks teststrips dat u hebt geleverd.


Commentaarrecord
Omdat u een lokale code gebruikt, dient u verplicht een commentaarrecord mee te sturen. In dit commentaarrecord kunt u de omschrijving 'Patiëntprofiel diabetes 1', 'Patiëntprofiel diabetes 2' of 'Patiëntprofiel diabetes 3' meegeven. Wanneer u geen commentaarrecord invult, wordt uw declaratie afgekeurd.

Nieuwe dienst
Om u het indienen van correcte declaraties zo gemakkelijk mogelijk te maken, biedt CHA per 1 april 2015 een aanvulling op de bestaande Dagtarief-Dienst aan. Als u hiervan gebruik maakt, kunt u de teststrips blijven declareren zoals u nu al gewend bent. CHA berekent de juiste vergoeding en maakt correcte declaraties op basis van het patiëntprofiel. Voor meer informatie of aanmelden voor deze module  kunt u terecth bij onze Servicedesk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070- 411 22 20.

 

Button nieuws