header-home apothekers verzekeraars

Digitaal declareren subsidieregeling medisch noodzakelijke zorg aan onverzekerden

op .

U heeft medisch noodzakelijke zorg verleend aan een onverzekerde. Voor de vergoeding van de zorgkosten kunt u mogelijk gebruik maken van de subsidieregeling medisch noodzakelijke zorg aan onverzekerden. Vanaf mei 2022 kunt u uw declaraties voor de subsidieregeling digitaal indienen bij Clearing House Apothekers (CHA). Het gaat hierbij om de declaraties ten behoeve van het CAK (UZOVI 3356).

Klik hier voor meer informatie over het indienen van uw declaraties en wat er van u wordt verwacht. 

Wat wordt er van u verwacht?

Het indienen van uw declaratie ten behoeve van de subsidieregeling medisch noodzakelijke zorg aan onverzekerden (CAK UZOVI 3356) verloopt volgens de AP304-standaard en dient u in via CHA. U kunt uw declaraties (AP304-bestanden) indienen via CHA-Online of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: het is niet mogelijk om uw declaratie middels een PDF-bestand in te dienen. Aangeleverde PDF-bestanden worden door CHA dan ook niet in behandeling genomen. 

Meer informatie over de subsidieregeling medisch noodzakelijke zorg aan onverzekerden vindt u op de website van het CAK.  

Regeling Medische zorg Ontheemden uit Oekraïne

Verleent u vanaf 1 juli zorg aan een vluchteling uit Oekraïne met een BSN? Dan dient u de kosten vanaf 1 augustus te declareren via een nieuwe regeling, namelijk Regeling Medische zorg Ontheemden uit Oekraïne (RMO). De UZOVI-code voor de RMO is 3355, deze is gelijk aan de Regeling Medische zorg Asielzoekers (RMA). Vanaf 1 augustus zijn de vluchtelingen uit Oekraïne met BSN zichtbaar via de Controle op Verzekeringsgegevens (COV). Wij adviseren u dan ook om uw geleverde zorg vanaf 1 juli te bewaren en vanaf 1 augustus in te dienen.

Lees meer informatie over de RMO via de website van de Rijksoverheid.

Button nieuws