header-home apothekers verzekeraars

Onderhoud VECOZO 21 november

op .

Op woensdag 21 november vindt er van 18.00 tot 24.00 uur onderhoud plaats aan de diensten van VECOZO. De COV-controle blijft wel beschikbaar tijdens het geplande onderhoud, met uitzondering van twee korte onderbrekingen.

Nieuw: CHA-Online beheeraccount

op .

In CHA-Online is het vanaf nu mogelijk om in te loggen met persoonlijke accounts. Hiermee krijgen medewerkers binnen uw praktijk of organisatie toegang tot CHA-Online met een eigen account. De voordelen hiervan zijn onder andere:

  • Extra veiligheid: inloggen met een UZI-pas of wachtwoord.
  • U bepaalt wie er bij de gegevens kan die in CHA-Online staan.
  • U bepaalt welke gegevens in CHA-Online kunnen worden ingezien (bijv. alleen financiële informatie).

Instellen beheeraccount

Om persoonlijke accounts aan te kunnen maken, wijzigen of (de)activeren, moet er éénmalig een beheeraccount ingesteld worden. Met dit beheeraccount kunt u:

  • 24/7 gebruikersaccounts aanmaken of aanpassen;
  • zelf wachtwoorden resetten.

Wij zijn inmiddels gestart met de uitrol van het beheeraccount. Wenst u meteen gebruik te maken van het beheeraccount, neem dan contact op met de Servicedesk om het account in te stellen. Dit kan tijdens kantoortijden op telefoonnummer 070 – 411 22 20 of stuur ons een e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om door te geven wanneer wij u kunnen bellen.

Nieuwe aanbesteding apotheken voor onverzekerbare vreemdelingen

op .

Op 31 december 2018 verlopen alle contracten die apotheken met het CAK hebben voor de regeling onverzekerbare vreemdelingen. Het gaat bij deze contracten om medische zorg aan vreemdelingen zonder verblijfsvergunning. Voor de nieuwe contracten wordt een aanbesteding uitgeschreven. Vanaf vrijdag 5 oktober 2018 kan iedere apotheek in Nederland hierop inschrijven.

Eén apotheek per gemeente
Binnen elke gemeente krijgt één apotheek een overeenkomst aangeboden; in enkele grote gemeenten gaat het om meerdere apotheken. Met deze overeenkomst kunnen apotheken de kosten die ze maken voor een vreemdeling zonder verblijfsvergunning, declareren bij het CAK. Declaraties lopen via CHA.

Hoe inschrijven?
Inschrijven op de aanbesteding kan vanaf vrijdag 5 oktober 2018 via het aanbestedingsplatform van Negometrix. Registreer uw apotheek eerst via de registratiepagina. Daarna vindt u de aanbesteding door te zoeken op ‘aanbesteding apotheekdiensten voor onverzekerbare vreemdelingen’. Inschrijven kan tot en met vrijdag 2 november 2018. In de loop van december krijgen apotheken te horen of het CAK ze een overeenkomst aanbiedt. De nieuwe overeenkomsten gaan in op 1 januari 2019.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de regeling onverzekerbare vreemdelingen? Kijk dan op de website van het CAK.

Meer artikelen...

Button nieuws