header-home apothekers verzekeraars

FBTO: Extra controle op combinatie Thiazolidinedione en insuline

op .

FBTO heeft een extra controle ingevoerd op de combinatie van Thiazolidinedione en insuline. Deze middelen mogen niet in dezelfde (aflever)maand, voor dezelfde patiënt worden gedeclareerd. Als dat wel gebeurt, zal de declaratie voor de Thiazolidinedione worden afgekeurd. Hiervoor wordt de melding Afkeuring bij inhoudelijke controle gebruikt, aangevuld met de commentaartekst: Middel mag niet icm insuline gedeclareerd worden.

CHA heeft deze controle op verzoek van FBTO ingebouwd voor alle declaraties die vanaf 1 juni worden aangeboden. Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met onze Serivcedesk via telefoonnummer 070 - 411 22 20 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Onderhoud VECOZO:Zaterdagochtend 10 juni geen COV-controle

op .

In verband met onderhoud aan de infrastructuur van VECOZO, is het zaterdag 10 juni tussen 8:00 en 12:30 niet mogelijk om een COV-controle bij VECOZO uit te voeren, declaratiebestanden in te sturen en retourinformatie op te halen. Omdat de COV-controle van CHA voor een deel gebruik maakt van de informatie bij VECOZO, heeft deze storing helaas ook gevolgen voor onze COV-controle.

Indien u gedurende dit onderhoud een COV-controle doet, bestaat de kans dat u ten onrechte een negatief resultaat krijgt. Vandaar dat wij adviseren om na zaterdag een extra controle uit te voeren zodat u zeker bent van het correcte resultaat.

De storing in het verzenden van de declaratiebestanden en retourinformatie geen gevolgen voor klanten van onze Postbus- of Postbus Plus-dienst. Als u zelf uw declaraties bij VECOZO indient, dient u dit voor of na het onderhoud bij VECOZO te doen.

Menzis: preferentiebeleid op MTX-injecties

op .

Menzis heeft aangekondigd vanaf 1 juli 2017 de methotrexaat-injectiepennen en injectiewegwerpspuiten op te nemen in haar preferentiebeleid. Dit betekent dat voor leveringen vanaf die datum in principe alleen het preferente middel in aanmerking komt voor vergoeding, tenzij er sprake is van medische noodzaak of leveringsproblemen. Het preferente middel is Injexate van Accord Healthcare.

Menzis heeft de ingangsdatum van dit beleid verschoven naar 1 juli 2017. Deze wijziging kwam echter te laat voor de taxe van juni 2017, waardoor u mogelijk bij leveringen in juni al meldingen krijgt over het leveren van een niet-preferent middel. Voor verstrekkingen in de maand juni kunt u deze melding negeren.

Button nieuws