header-home apothekers verzekeraars

Wat zegt de klant?

 • Professionele en onafhankelijke ondersteuning voor apotheken, dat is CHA!

  P. Lebbink, Transvaal apotheek

 • CHA is mijn logische en onafhankelijke partner voor declaraties

  P. Lebbink, Transvaal apotheek

 • Met CHA haal ik het maximale uit mijn declaraties

 • Dankzij CHA heb ik weer tijd voor mijn pati├źnten

 • CHA overziet het totaalplaatje

 • CHA heeft oog voor mijn unieke situatie

 • CHA laat precies zien wat voor mijn praktijk van belang is!

 • CHA neemt al mijn declaratiezorgen uit handen

 • CHA zoekt oplossingen voor de bureaucratische problemen die soms ontstaan. De personal touch die de medewerkers hierbij geven, is een warme douche.

  D. Bouma, directeur Acdapha groep

 • CHA geeft aan de apotheken duidelijk informatie terug. Hierdoor is het mogelijk je bedrijfsvoering te optimaliseren.

  D. Bouma, directeur Acdapha Groep

Gewijzigde vergoedingen CZ, VGZ en ONVZ

Drie grote verzekeraars hebben in april wijzigingen in hun vergoedingsbeleid aangekondigd. Voor de volledigheid vatten wij die hier samen:

CZ: geen clawback bij preferente middelen
Met ingang van 1 mei hoeft bij CZ geen clawback meer in te houden bij de preferente middelen die u levert. Als u in uw declaraties de clawback wel in mindering brengt, zal CZ dit niet ophogen voor u.

ONVZ: nieuwe lijst samengevoegde PRK-clusters LPG-regeling
ONVZ heeft de lijst met samengevoegde PRK-clusters voor hun laagste prijs-beleid bijgewerkt. Met ingang van 1 april 2021 gebruiken ze deze lijst voor het bepalen van de vergoeding die u ontvangt. ONVZ heeft hierbij verschillende PRK-codes gecombineerd in 1 cluster. Hierdoor is de vergoeding voor alle middelen in dat cluster gemaximeerd op het laagst geprijsde artikel, ook als een middel bijvoorbeeld als een gewone of bruistablet geleverd wordt.

VGZ: LPG tarieven bij doorgeleverde bereidingen
VGZ heeft met ingang van 1 april vier doorgeleverde bereidingen toegevoegd aan haar LPG-beleid. Dit gaat om de producten Aripiprazol, Dexamfetamine, Hydrocortison en Spironolacton. De maximale vergoeding per artikel is te vinden op de website van VGZ.

VGZ: vanaf 1 juni Eviplera niet vergoed
Met ingang van 1 juni 2021 schrapt VGZ de vergoeding voor het combinatieproduct Eviplera. Dit besluit is genomen op basis van het prijsverschil tussen dit product en de drie losse producten. Vanaf 1 juni wordt alleen de losse rilpivirine en het combinatieproduct emtircitabine/tenofovirdiso vergoed. Hierbij kunt u een aparte terhandstelling declareren voor beide verstrekkingen. Meer informatie over deze wijziging kunt u vinden op de website van VGZ.

Als u gebruik maakt van het Zeker-traject of de inspoelbestanden van CHA, dan zorgen wij dat de aangepaste clawback enn LPG-regelingen automatisch in uw systeem worden gezet.

Button nieuws